Buitengebied

De werkgroep Buitengebied houdt zich bezig met alles wat zich niet in de directe kern van het dorp Beesel afspeelt. Hierbij moet gedacht worden aan natuurgebieden, wegen, wandel- en fietspaden tot toeristische zaken. Ook verkeer en milieu behoren tot de aandachtsgebieden.

Voor meer informatie over de werkgroep buitengebied kunt u terecht bij: Niek van Deuzen

 

 

INSECTENHOTEL BIJ DE PADDENPOEL HUILBEKERWEG

 

Door vrijwilligers van Kernoverleg Beesel, I.V.N. De Steilrand, Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en grondeigenaar Jo Muller is hard gewerkt om een insectenhotel te realiseren nabij de paddenpoel aan de Huilbekerweg.

 

Op dit moment staat het bouwwerk te pronken en oogst bewondering van iedereen die per fiets of te voet langs komt. Er is weer een pareltje toegevoegd aan het buitengebied van Beesel en hopelijk zullen er in de loop van de tijd nog een aantal volgen.

De insecten zullen ongetwijfeld hun weg naar dit unieke onderkomen vinden en de biodiversiteit bij de paddenpoel zal nog groter worden dan de huidige die toch al rijk is in het korte bestaan van deze poel.

 

 

 

 

 

THEMAWANDELING WASLBERGROUTE BEESEL

 

Aan het wandelnetwerk van Beesel is na het succesvolle Huurvaarderspad opnieuw een themaroute toegevoegd. De Gemeente Beesel heeft samen met de Kernoverleggen en de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en IVN De Steilrand een prachtige route samengesteld rondom de Walsberg.

Een wandelroute van 5,8 kilometer samengevat in folder die informatie verschaft over de vele bezienswaardigheden en historische wetenswaardigheden die dit deel van Beesel rijk is.